Topman Ahold Delhaize verdiende in 2021 ruim 5,7 miljoen euro

Frans Muller, de CEO van Ahold Delhaize, kreeg in 2021 een totale vergoeding van 5,72 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag van de supermarktgroep.

Dat is 5 procent minder tegenover een jaar eerder, toen Mullers vergoeding nog boven 6 miljoen euro uitkwam. De vermindering heeft vooral te maken met de lagere kortetermijnbonus die de raad van bestuur toekende aan het topmanagement. In 2020 bedroeg die kortetermijnprikkel 150 procent van het basisloon, deze keer “slechts” 125 procent.

Mullers totale vergoedingenpakket ziet er als volgt uit:

  • basisloon: 1,13 miljoen euro
  • kortetermijnbonus: 1,41 miljoen euro
  • langetermijnbonus: 2,85 miljoen euro
  • pensioen en overige: 330.000 euro

Het basissalaris is dus maar een kleine 20 procent van de totale jaarvergoeding voor de CEO. De bonussen op korte termijn zijn gebaseerd op het halen van operationele doelstellingen zoals omzetgroei, terwijl de bonussen op lange termijn berekend worden op basis van criteria als aandeelhoudersreturn, rendement op eigen vermogen en duurzaamheid.

Andere directieleden

Kevin Holt, die de Amerikaanse activiteiten leidt, is de tweede grootste verdiener bij de supermarktgroep, met een jaarvergoeding van bijna 4,9 miljoen euro. Financieel directeur Natalie Knight en Europees directeur Wouter Kolk kregen elk circa 3 miljoen euro.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20