Topman Ahold Delhaize verdiende in 2020 ruim 6 miljoen euro

De coronacrisis legt het bestuur van Ahold Delhaize, het bedrijf achter de supermarktketens Delhaize en Albert Heijn en webwinkel bol.com, geen windeieren. De extra omzet die de winkels draaiden, sijpelde ook door in de verloning van de topbestuurders. Topman Frans Muller zag zijn loon vorig jaar met 1,6 miljoen euro stijgen tot 6,024 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag.

Het loon van Muller is opgebouwd uit een basissalaris dat met 1,102 miljoen euro iets hoger lag dan een jaar eerder. Daarnaast ontving hij nog bonussen, deels in geld, deels in aandelen of pensioen. De bonus die Muller kreeg voor het behalen van bepaalde doelstellingen, viel flink hoger uit dan een jaar eerder. Toen werden de doelstellingen niet gehaald. Ook andere toplui zagen hun beloning over 2020 flink stijgen. Kevin Holt, de topman van Ahold Delhaize USA, ontving 5,27 miljoen euro (3,7 miljoen in 2019).

De totale omzet van Ahold Delhaize steeg vorig jaar met ruim 14 procent tot 74,7 miljard euro na een sterk slotkwartaal. Wel maakte Ahold Delhaize ook de nodige extra kosten wegens de coronapandemie, bijvoorbeeld door veiligheidsmaatregelen voor het eigen personeel. De nettowinst daalde daardoor, als wisselkoerseffecten niet worden meegenomen, van 1,8 miljard euro naar 1,4 miljard euro. (BIN, ECO, VDH, FUL, nl)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20