Topbelegger Bill Ackman verdedigt cryptodief SBF

Voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried (SBF) liet zich de voorbije dagen door verschillende Amerikaanse media interviewen. In die interviews hield hij vol dat hij dat niet bewust fraude heeft gepleegd.

Waarom is dit belangrijk?

Er zijn vermoedens dat het omgevallen cryptoplatform FTX de activiteiten voor klanten en voor eigen rekening niet van elkaar gescheiden hield. Als dat bevestigd wordt, zal de roep om strengere regelgeving voor cryptobedrijven ongetwijfeld luider klinken.

In het nieuws: FTX-topman Sam Bankman-Fried blijft zijn onschuld uitschreeuwen.

De details: De intussen failliete cryptobeurs FTX zou leningen hebben verstrekt aan dochteronderneming Alameda met klantendeposito’s. Dat is een schending van het voorzichtigheidsbeginsel dat stelt dat er best een Chinese wall is tussen de tradingdesk en de klantenactiviteiten.

  • Maar tegenover de New York Times beweerde SBF echter niet te hebben geweten dat hij fondsen heeft “vermengd”. Hij verl
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.