The Mooch: “Ik geloof nog steeds dat koers Bitcoin gemakkelijk naar 100.000 dollar kan schieten”

De aandelen- en cryptomarkten zijn een waar bloedbad; wat we zien is vergelijkbaar met het uiteenspatten van de dotcombubbel in maart 2000. Toch zijn er nog steeds genoeg interessante koopkansen. Dat meent, althans, Anthony “The Mooch” Scaramucci, de voormalige communicatiedirecteur van Donald Trump en de huidige baas van hedgefonds SkyBridge Capital.

In een interview met zakenmedium CNBC adviseerde Scaramucci beleggers om “gedisciplineerd te blijven” en te zoeken naar kansen op lange termijn. In het kader daarvan raadde hij aan om activa te kopen tijdens de marktencrash.

“Mensen zullen op dit debacle terugkijken en zeggen: ‘Ik wou dat ik vers geld had om me in te kopen'”, aldus Scaramucci. The Mooch opperde dat de markt “nog wel wat meer naar beneden zou kunnen benen”, maar dat er genoeg koopkansen waren.

Scaramucci refereerde veelvuldig aan de internetzeepbel, de aandelenhausse van overgewaardeerde internetbedrijfjes die in 2000 de omgekeerde beweging maakte. Hij noemde in die context het aandeel Amazon: destijds een startend internetbedrijfje, nu een techtitaan. Een dergelijke groeibriljant zou ook in deze berenmarkt te vinden zijn, klonk het.

Vooruitgang in Web3

Wat crypto betreft, merkte de oprichter van SkyBridge op dat verdere adoptie van blockchaintechnologie zal zorgen voor langetermijnwinsten voor slimme beleggers in de activaklasse.

“[Met] het extra geld dat in onze fondsen komt, hebben wij meer Bitcoin en Ethereum gekocht. Wij hebben een privébelang in FTX. FTX doet het heel goed, het wint aan marktaandeel en is een winstgevend bedrijf”, zei de flamboyante belegger, verwijzend naar de cryptobeurs die gerund wordt door de 30-jarige cryptomiljardair Sam Bankman-Fried.

Nog volgens The Mooch is het “onmogelijk” om de dieptepunten voor de koersen van Bitcoin en Ethereum te projecteren. “Maar als u op [CoinDesk’s conferentie] Consensus was vorige week in Austin, en u zag al de (…) vooruitgang in Web3 en u ziet het geld dat wordt ingezet, dan denk ik dat de upside enorm is”, klonk het. “Ik geloof nog steeds dat de koers van Bitcoin in de komende 12 tot 24 maanden gemakkelijk naar 100.000 dollar per munt kan schieten”.

Sceptisch

Vorig jaar leek Scaramucci overigens nog een sceptische houding aan te nemen tegenover het ‘wijdverbreide adoptie’-verhaaltje dat veel cryptostieren (vaak nochtans gefundeerd) vertellen.

Zo beweerde hij in september nog dat grote financiële instituten weinig interesse hebben in crypto, ondanks de marktboom in 2021. Volgens Scaramucci hebben enkele grote banken geïnvesteerd, maar blijft de volatiliteit van digitale munten de meesten afschrikken.

Overigens blijkt uit gegevens van Cointelegraph en TradingView dat 1 Bitcoin vandaag op een bepaald moment verhandeld werd aan 20.816 dollar, de laagste koers sinds 14 december 2020. De sites keken hiervoor naar het aanbod op cryptobeurs Bitstamp.

Rooskleurige toekomst

Wat de bredere markt betreft, voorspelde Scaramucci op CNBC dat de inflatie later in het jaar zal dalen en dat de knelpunten in de wereldwijde toeleveringsketen zullen afnemen.

“Ik denk nog steeds dat de toekomst zeer rooskleurig is en je moet door het huidige marktmoeras heen kijken om die toekomst te zien”, klonk het.

(kg)

Meer