Europa krijgt nieuwe gereguleerde cryptobeurs: FTX Europe

FTX, de op zeven na grootste exchange van de crypto-industrie, lanceert een nieuw Europees filiaal: FTX Europe is zijn logische naam.

Twee jaar na de lancering van FTX.US, de Amerikaanse tak van cryptobeurs FTX, is er een Europees equivalent. FTX Europe, de nieuwe onderneming, wil crypto-handelsdiensten aanbieden aan klanten in de hele Europese Economische Ruimte.

Gereguleerd

De vergunning voor FTX Europe werd verstrekt door de financiële toezichthouder op Cyprus, CySEC. Het hoofdkantoor van de nieuwe Europese onderneming is gevestigd in Zwitserland; daarnaast komt er ook een uitvalsbasis in Cyprus.

De beurs denkt dat een gereguleerde Europese lancering de sleutel kan zijn tot verdere expansie in de regio. FTX streeft ernaar om goede contacten te onderhouden met toezichthouders in verschillende Europese landen om “een veilig ecosysteem op te bouwen om crypto te verhandelen”. Dat meldt cryptonieuwssite Cointelegraph.

FTX Europa zal worden geleid door Patrick Gruhn, die ook partner is bij het Zwitserse advocatenkantoor Crypto Lawyers, volgens de professionele netwerksite LinkedIn. Gruhns profiel moet zijn nieuwe rol als hoofd van het Europese filiaal nog aangeven.

“Europeanen zullen nu in staat zijn om FTX’ hoogwaardige handelsplatform te gebruiken om te investeren in een breed scala van cryptoderivaten via een gereguleerde beleggingsonderneming”, betoogde Gruhn naar aanleiding van het nieuws van vandaag.

Sam Bankman-Fried

Op deze site is de topman van FTX wellicht bekender dan de beurs zelf. CEO en oprichter Sam Bankman-Fried is een ware crypto-celebrity die, met een fortuin van 22,5 miljard dollar, vorig jaar door het leven ging als ‘s werelds rijkste 29-jarige.

“Terwijl we blijven groeien, kijken we voortdurend naar mogelijkheden om op de juiste manier gelicentieerd en gereguleerd te worden in elke markt die we betreden”, liet Bankman-Fried in een verklaring optekenen. “We zullen in contact treden met toezichthouders in verschillende landen in Europa om een veilige en beveiligde omgeving te blijven bieden voor mensen om crypto te verhandelen.”

Naast een uitbreiding van haar dienstenpakket naar nieuwe regio’s, wil de wereldwijd opererende cryptobeurs ook ontluikende crypto-ecosystemen financieren en bouwen, zoals GameFi en play-to-earn. Onlangs kondigde FTX nog aan een durfkapitaalfonds van 2 miljard dollar te lanceren voor de ontwikkeling van Web3, de volgende fase van het internet.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20