“Negende cirkel van de hel gereserveerd voor SBF” en “Koers Bitcoin binnen drie jaar naar 100.000 dollar”: Topinvesteerder Anthony Scaramucci over crypto

2023 wordt een “hersteljaar” voor de cryptowereld, na annus horribilis 2022 met het debacle rond cryptobeurs FTX. Dat denkt, althans, Anthony “The Mooch” Scaramucci, de voormalige communicatiedirecteur van Donald Trump en de huidige, Bitcoin-gekke baas van hedgefonds SkyBridge Capital.

Waarom is dit belangrijk?

Scaramucci’s investeringsfirma is een van de vele achtenswaardige geldschieters van cryptobeurs FTX die dreigt zijn investeringssom volledig in rook te zien opgaan. Het cryptoplatform FTX, geesteskind van de jonge sloddervos Sam Bankman-Fried (SBF), heeft naar verluidt jarenlang geopereerd zonder de activiteiten voor klanten en voor eigen rekening van elkaar gescheiden te houden. De gecentraliseerde exchange hield te weinig reserves aan om een heuse bank-run te doorstaan en is vervolgens omgevallen; een fiasco dat de hele cryptowereld heeft besmet.

In het nieuws: “The Mooch” en zijn sappige quotes.

Over het mes in de rug dat hij voelde toen de frauduleuze acties van FTX-oprichter SBF, naar eigen zeggen ooit een vriend van hem, aan het licht kwamen:

  • "Als iemand hier Dante Alighieri's ‘Inferno’ heeft gelezen, weet u waar de negende cirkel van de hel voor is gereserveerd”, klonk het op een blockchainconferentie in het Zwitserse Davos. “Het is voor het verraad van een vriend die met de duivel leeft - de negende cirkel va
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20