‘The Big Short’-belegger Michael Burry speculeert op koersdaling Apple

Wall Street-legende Michael Burry gaat short op het aandeel Apple, wat betekent dat hij munt hoopt te slaan uit een koersdaling van de techreus.

Dat blijkt uit een document dat zijn bedrijf Scion Asset Management maandag indiende bij de beurstoezichthouder SEC. Het fonds van Burry heeft 206.000 putopties op het aandeel Apple gekocht.

Een put geeft de houder het recht om een aandeel tegen een vastgelegde prijs te verkopen en is een klassiek beleggingsinstrument om te speculeren op een koersdaling.

Als Apple de dieperik ingaat, kan Burry de aandelen goedkoop inkopen en via de puts aan een hogere prijs meteen verkopen. Het verschil kan hij dan cash opstrijken als winst. Dat alles veronderstelt natuurlijk wel dat de beurskoers van Apple effectief gaat dalen.

Invloedrijke stem

Michael Burry, die figureerde in de verfilmde bestseller The Big Short van Michael Lewis, werd als belegger wereldberoemd omdat hij de Amerikaanse hypotheekcrisis van 2006-2008 juist voorspelde. Eerder richtte hij ook al eens zijn pijlen op Tesla en Ark Invest.

Het gaat niet om een algemene desavouering van techaandelen, want uit het beursdocument is nog op te maken dat hij belangen in onder meer Alphabet (Google) en Meta (Facebook) heeft opgebouwd.


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20