Thalys zet hakbijl nog eens in dienstregeling: ‘Zwaarste crisis in onze geschiedenis’

Thalys snoeit door de coronapandemie nog maar eens in zijn aanbod. Vorige week kondigde de spoorwegmaatschappij aan dat nog slechts 30 procent van het normale aantal treinen zou rijden.

Vanaf komende zaterdag legt Thalys nog maar twee heen- en weertreinen tussen Brussel en Parijs in. Daarnaast rijdt er nog één heen- en weertrein per dag tussen Brussel en Amsterdam. Dat meldt een woordvoerder woensdag aan het persagentschap Belga.

Ook de ritten van lagekostentrein Izy, tusen Brussel en Parijs, worden volledig geschrapt. De aangepaste dienstregeling geldt vijf weken, tot 12 december, en houdt ook een sluiting van de bars en cateringdiensten aan boord in. De lounges in Brussel en Parijs gaan eveneens op slot.

‘Thalys doorstaat momenteel de zwaarste crisis in haar geschiedenis en verwacht een omzetdaling van 70 procent in 2020’, zegt woordvoerder Mattias Baertsoen. ‘Het aanhoudende coronavirus en nieuwe verstrekkende maatregelen van de verschillende overheden in de landen waarin Thalys actief is, dwingen ons de dienstregeling verder aan te passen.’

Op 1 oktober voerde Thalys al een eerste aanpassing door. Sindsdien was maar 40 procent van het aanbod beschikbaar, terwijl dat tijdens de zomermaanden nog bijna 60 procent was. Maar de tweede golf van de coronapandemie slaat ongenadig toe en de treinen raken niet meer vol.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20