Thalys snijdt nog dieper in dienstregeling

Spoorwegmaatschappij Thalys haalt het aanbod aan hogesnelheidstreinen vanaf 2 november nog verder naar beneden. Door de coronacrisis rijdt nog 30 procent van het normale aantal.

Op 1 oktober voerde Thalys al een eerste aanpassing door. Sindsdien is maar 40 procent van het aanbod beschikbaar, terwijl dat tijdens de zomermaanden nog bijna 60 procent was. Maar de tweede golf van de coronapandemie slaat ongenadig toe en de treinen raken niet meer vol.

Het aangepaste en teruggeschroefde aanbod bestaat elke dag uit zes heen- en terugtreinen tussen Brussel en Parijs, drie heen- en terugtreinen tussen Brussel en Amsterdam en twee heen- en terugtreinen tussen Brussel en Duitsland.

Eindejaar

Op 14 december wordt het vervoersplan opnieuw bijgestuurd, want in de eindejaarsperiode trekt de vraag naar treinreizen normaal gezien aan. Er worden dan dagelijks zeven heen- en terugtreinen tussen Brussel en Parijs, vier heen- en terugtreinen tussen Brussel en Amsterdam en twee heen- en terugtreinen tussen Brussel en Duitsland ingezet.

Voor de lowcostverbinding Izy verandert er niks, want die blijft op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag telkens één heen- en terugrit tussen Brussel en Parijs aanbieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20