Thalys gooit dienstregeling opnieuw om: extra treinen vanaf half december

Spoorwegmaatschappij Thalys stuurt zijn dienstregeling opnieuw bij. Vanaf 13 december worden er dagelijks vier heen- en terugritten aangeboden tussen Brussel en Parijs, meldt het bedrijf zelf.

Vier heen- en terugritten is dubbel zoveel als momenteel. Naast de versterking van het aanbod tussen Brussel en Parijs, wordt ook de verbinding met Duitsland vanaf 13 december weer opgestart. Die was sinds 2 november geannuleerd. Het aanbod tussen Amsterdam en Brussel blijft beperkt tot één heen- en terugreis per dag. De goedkopere IZY-treinen tussen Parijs en Brusse blijven op stal.

Door de coronacrisis schrapte de spoorwegmaatschappij de voorbije maanden een groot deel van zijn aanbod. ‘Thalys doorstaat momenteel de zwaarste crisis in haar geschiedenis en verwacht een omzetdaling van 70 procent in 2020. De nieuwe verstrekkende maatregelen van de verschillende overheden in de landen waarin Thalys actief is, dwingen ons de dienstregeling verder aan te passen’, klonk het begin november.

Voor volgend jaar zal Thalys zijn aanbod verder aanpassen, afhankelijk van het herstel van de vraag en het verloop van de ticketverkoop. De spoorwegmaatschappij is niet bepaald optimistisch voor 2021, want Thalys verwacht een volledig herstel van het aanbod op de belangrijkste routes niet meer voor 2022.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20