Tesla-ingenieur creëert ‘het perfecte stukje chocolade’

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een echte ingenieur, zoals die van Tesla.

Remy Labesque heeft een twaalftal patenten op zijn naam staan, allemaal voor elektrisch automerk Tesla. Maar na al dat technische werk, kookt de man graag desserts. Omdat de chocoladeschilfers die hij vond, niet volstonden, heeft hij nu zijn eigen merk: Dandelion Chocolate.

Polygoon

De chocoladestukjes zijn vrij groot en hebben een specifieke vorm: polygonen, of zoals hij ze zelf noemt, facetten. Die facetten lopen op scherpe hoeken af, zodat ze wel snel smelten. Maar de grote vlakken moeten ook een smaakexplosie op de tong geven.

Dat is namelijk de reden waarom chocoladekoekjes zo moeilijke te maken zijn. De chocoladeschilfer moet groot genoeg zijn om nog in vorm te blijven, want het is pas als er voldoende oppervlakte de tong raakt, dat u de smaak krijgt. Anderzijds wordt chocolade meegebakken en moet ze dus noodgedwongen smelten.

Fabriek

Dat is dus gelukt. Niet onbelangrijk: door de hoekige vorm zijn ze ook vlotjes te maken in een fabriek. Ze kunnen in mallen worden gemaakt die niet gebroken moeten worden als de chocolade eruit wordt gehaald.

Labesque houdt van donkere chocolade, ze wordt telkens van 1 soort cacaoboon gemaakt. Elke zak smaakt dus net een beetje anders. Dat moet u ook aanzetten om er meer van te komen, want net zoals aan een Tesla, hangt er aan een zak Dandelion-chocolade een stevig prijskaartje. 30 dollar voor een halve kilo, dat is zonder verzendingskosten. Maar ze hebben dus wel de ideale vorm.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20