Tesla bereikt kaap van 500.000 wagens per jaar

De Amerikaanse e-autobouwer Tesla produceerde en leverde circa 500.000 wagens in 2020.

Dat maakte het bedrijf zaterdag bekend. De productie klokt af op 509.737 wagens, terwijl het aantal leveringen op 499.550 uitkomt. Stichter Elon Musk spreekt van een mijlpaal en voegt eraan toe dat hij bij de start van Tesla de kans op overleven maar op 10 procent inschatte. Hij verklapte vorige week nog dat hij op een bepaald moment overwoog Tesla te verkopen aan Apple.

bron: Tesla

Beurswaarde versus productie

Hoewel Tesla met een beurswaarde van circa 670 miljard dollar groter is dan Toyota, VW, Daimler, GM, Honda en Ford samen, is zijn productie nog mijlenver verwijderd van de aantallen die bij de traditionele autoconstructeurs van de band rollen. Zo bouwt Toyota bijvoorbeeld een kleine 9 miljoen wagens per jaar.

Beleggers geloven echter dat Tesla zo’n grote technologische voorsprong heeft op het vlak van elektrische wagens, dat het bedrijf in de komende jaren dominant zal worden. De toekomst van de autobouwer zal onder meer bepaald worden door de Chinese markt, waar er verscheidene lokale concurrenten de sterke positie van de e-autobouwer willen aanvallen.

Meer