Tesla-aandeel voor het eerst meer dan 1.000 dollar waard

Voor één aandeel van automaker Tesla betaalt u nu 1.014 dollar (890 euro). Dat is een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf van de excentrieke ondernemer Elon Musk.

Het moet een van de eerste keren zijn dat Elon Musk niet naar Twitter trok om zijn successen te delen met de wereld, maar geen woord over de kaap die het aandeel woensdag bereikte. Nochtans is er veel goed nieuws te melden: het aandeel van Tesla steeg sinds het begin van dit jaar met 140 procent en is nu meer dan 1.000 dollar waard.

Misschien is Musk ontevreden dat Tesla-aandelen zo duur zijn geworden. Een maand geleden vond hij nog dat de prijs voor een Tesla-aandeel te hoog lag. Die bedroeg toen 760 dollar. Meteen nadat hij dat getweet had, ging Tesla 12 procent onderuit naar 717 dollar per aandeel.

Elektrische vrachtwagen

Ondertussen kon het aandeel dus stevig terugkomen. De koersstijging is deels een gevolg van het nieuws dat Tesla aan een elektrische vrachtwagen gaat beginnen werken. Dat is goed nieuws in de concurrentie met zijn ‘kleine broertje’ Nikola, dat ook naar de uitvinder Nikola Tesla is vernoemd. Dat bedrijf staat nog maar een week op de beurs en is al dubbel zoveel waard als bij zijn beursgang.

Tesla kreeg donderdag ook een koersdoelverhoging van het beurshuis Wedbush.

De bouwer van elektrische wagens is nu het waardevolste autobedrijf ter wereld en steekt het Japanse Toyota voorbij. De beurswaarde van Tesla bedraagt nu 188 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20