Telecomoperator Orange lanceert vier nieuwe mobiele abonnementen

Orange Belgium maakt komaf met de Cheetah-, Dolfijn-, Koala- en zes andere tariefplannen met dierennaam. De telecomoperator lanceert met GO vier nieuwe mobiele formules ’tegen een scherpe prijs en met een royaal volume aan mobiele data’.

Met de nieuwe mobiele portefeuille wil Orange vooral inspelen op het stijgend dataverbruik. In vergelijking met begin 2018 verbruikten de klanten eind vorig jaar maar liefst 2,5 keer zoveel mobiele data, klinkt het, gemiddeld 4,5 GB per maand. Concreet komt de telecomoperator tegemoet aan de honger naar data met de volgende abonnementen:

  • Go Light: 500 megabyte aan mobiele data, 90 minuten bellen en onbeperkt sms’en voor 10 euro per maand
  • Go Plus: 5 gigabyte aan mobiele data, onbeperkt bellen en sms’en voor 20 euro per maand
  • Go Intense: 15 gigabyte aan mobiele data, onbeperkt bellen en sms’en voor 30 euro per maand. Met gezinskortingen: 42 euro voor twee en 63 euro voor drie.
  • Go Unlimited: onbeperkte mobiele data, onbeperkt bellen en sms’en voor 40 euro per maand. Met gezinskortingen: 62 euro voor twee en 93 euro voor drie/

Orange zet dus de goedkoopste mobiele data-formule stopt. Ook is er een reductie van het aantal tariefplannen: van negen naar vier. De bestaande klanten kunnen hun abonnement wel behouden. Al zou het slimmer zijn om over te stappen, want binnen de nieuwe formules gelden betere voorwaarden. Zo krijgt u bij Go Plus 5 GB mobiele data voor 20 euro, terwijl Koala u evenveel kost en ‘slechts’ 4 GB mobiele data oplevert.

Het telecomoperator maakt zich sterk dat het de eerste mobiele gezinsformule in België aanbiedt, ‘zonder dat gezinsleden een collectieve databundel moeten delen’. Nog dit: alle Orange Belgium-winkels blijven op maandag gesloten, omdat het winkelpersoneel uitleg krijgt over de abonnementen en het nieuwe interne softwaresysteem.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20