De techbedrijven hebben één grote fout gemaakt: denken dat de coronapandemie nooit zou eindigen

De coronapandemie heeft de techbedrijven de afgelopen twee jaar geen windeieren gelegd. Maar de glorieperiode voor de Big Tech is nu voorbij. Dalende inkomsten en duurdere schulden dwingen hen om het mes te zetten in de personeelskosten.

Waarom is dit belangrijk?

Twitter en Meta gaan met een grove borstel door het personeelsbestand. Elon Musk heeft afgelopen vrijdag zo'n 3.700 mensen op straat gezet en Mark Zuckerberg kondigde eerder deze week aan dat 11.000 medewerkers hun job zullen verliezen.

In het nieuws: tijdens de coronaperiode hebben techbedrijven massaal nieuwe mensen in dienst genomen. Nu zien ze zich genoodzaakt om een deel van het personeel te ontslaan. Er zijn twee belangrijke verklaringen waarom 2022 een rampjaar is voor de Big Tech.

  • De stijgende rente: de Federal Reserve is, net zoals tal van andere centrale bank, haar geldbeleid aan het verstrakken. Zo heeft de monetaire instellingen de afgelopen vier vergaderingen beslist om de rente telkens met 75 basispunten
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.