Gentse techbelofte Teamleader vindt onderdak bij Noorse groep Visma: stichter Jeroen De Wit sluit deal waar veel starters van dromen

Stichter Jeroen De Wit wordt overladen met felicitaties na de verkoop van zijn bedrijf. Tien jaar na de oprichting wordt Teamleader een onderdeel van de Noorse softwarereus Visma, bij ons vooral bekend als wielersponsor.

Teamleader is een van de vele Belgische techbedrijven die software ontwikkelen voor de zakelijke markt. Dat is misschien niet zo sexy voor het grote publiek, maar wel een aantrekkelijke markt, omdat veel kmo’s nog steeds niet volledig digitaal werken. De software van Teamleader maakt een overzicht van de facturen, de verkoop en de lopende projecten, zodat de bedrijfsleiding snel kan zien hoe de onderneming presteert.

In 2014 kwam Fortino Capital aan boord als investeerder. De durfkapitalist van ex-Telenetbaas Duco Sickinghe leidde een eerste kapitaalronde, die vier jaar later gevolgd werd door een tweede. De Nederlander krijgt van De Wit een speciale vermelding nu het bedrijf doorverkocht wordt aan de Noorse softwarereus Visma (1,2 miljoen klanten, 15.000 medewerkers). “Een speciale shout out naar jou, Duco, onze voorzitter en mijn mentor in de voorbije jaren”, schrijft De Wit op LinkedIn.

“Als voorzitter en investeerder is het mij een genoegen geweest om meer dan 8 jaar met Jeroen samen te werken en Teamleader te zien groeien van slechts een paar honderd klanten in Vlaanderen in 2014 naar meer dan 13.000 klanten in heel Europa vandaag”, zegt Sickinghe in een persbericht.

Gedroomde scenario

De Wit ziet zo in twee stappen sinds de oprichting in juli 2012 het scenario werkelijkheid worden waar veel techstarters van dromen: als start-up een eerste financiële boost krijgen via investeerders, en daarna na enkele jaren verder rijpen de toekomst van het bedrijf veiligstellen via de integratie in een groter multinationaal.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. Teamleader zal onder zijn eigen naam en met zijn huidige team van 180 medewerkers blijven opereren als een onafhankelijke eenheid binnen de Visma-groep en stichter De Wit blijft aan boord.

“Door toe te treden tot de Visma-familie, zal Teamleader profiteren van het internationale netwerk en de expertise van Visma om zijn groeiambities te versnellen”, zegt de Noorse groep, die de wielerploeg Jumbo-Visma met Wout van Aert meesponsort,

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20