Goudhaantje Wout van Aert verlengt contract bij Jumbo-Visma

De kogel is door de kerk. Wout van Aert, wellicht de meest begeerde wielrenner van het moment, blijft tot 2024 bij zijn huidige team Jumbo-Visma.

Er werd met spanning uitgekeken naar welke keuze Van Aert zou maken, gezien zijn huidige contract eind dit jaar afloopt. De voormalige wereldkampioen veldrijden is na zijn opeenvolgende successen op de weg een van de populairste Vlamingen van het moment en werd vorige maand ook uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Elke sponsor wil zo’n superster geassocieerd worden.

Maar ondanks externe aanbiedingen blijft de wielerkampioen bij Jumbo-Visma. ‘Ik hoef je niet uit te leggen dat er meer interesse in me was, maar ik heb persoonlijk nooit gesprekken met een ander team gevoerd. Mijn doel was steeds om hier mijn contract open te breken’, zegt Van Aert per communiqué.

Zijn contract wordt met drie jaar verlengd tot einde 2024. De financiële details blijven confidentieel. Van Aert: ‘De beslissing dat ik wilde bijtekenen was eigenlijk vrij snel duidelijk in mijn hoofd. Natuurlijk spelen er dan ook andere dingen en heeft dat wat tijd gevraagd. De intentie was van twee kanten goed en ik had er wel vertrouwen in dat dat in orde ging komen. Ik ben heel blij dat ik in deze vertrouwde omgeving verder successen kan najagen.’

Supermarktketen Jumbo, de hoofdsponsor, kondigde recentelijk aan verder te willen uitbreiden in Vlaanderen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20