Target schiet raak en profiteert daarvan op de beurs

Wall Street twijfelt. De Dow Jones wint 0,49 procent, terwijl de brede beursindex S&P500 een pas op de plaats maakt. Technologiebeurs Nasdaq gaat 0,36 procent lager.

Dinsdag slaagde de S&P500 erin om een nieuw record aan te tikken. De brede Amerikaanse index kwam tien minuten na de openingsbel op 3.394,95 punten terecht en sloopte daarmee zijn vorige record van 3.393,52 punten. Op die manier werden de koersverliezen door de coronacrisis weer goedgemaakt. Woensdag sluipt de index naar een nieuw record, want omstreeks 16 uur Belgische tijd staat hij op 3.392 punten.

Gilead, een samenwerkingspartner van biotechbedrijf Galapagos, verliest 3,37 procent. De twee bedrijven kregen te maken met een opdoffer, want hun reumamiddel filgotinib krijgt nog geen goedkeuring in de Verenigde Staten omdat er twijfels zijn over de goede werking. Gilead is verantwoordelijk voor de potentiële verkopen in het land.

Supermarkt

Target wint 10,93 procent. De Amerikaanse winkelketen zette een ongeziene prestatie neer in het tweede kwartaal. Het bedrijf draaide een omzet van 23 miljoen dollar en de winst steeg met 80 procent tot 1,7 miljard dollar. Target mocht 10 miljoen nieuwe digitale klanten verwelkomen en verkocht voornamelijk elektronische apparaten. ‘Veel van de dollars die normaal aan restaurants, bioscopen of reizen gespendeerd worden, gaan nu naar de retail’, stelt Target-CEO Brian Cornell.

Tot slot maakt Apple zich op om de kaap van 2.000 miljard dollar aan beurswaarde te ronden. Het aandeel is nu 466,70 dollar waard en moet stijgen tot 467,78 dollar om die prestatie te mogen noteren. Eind juli loste Apple het staatsoliebedrijf Saudi Aramco al af als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20