Takeaway presenteert mooie cijfers, maar Just Eat weegt op winst

Maaltijdbezorger Takeaway.com heeft het afgelopen jaar fors meer bestellingen verwerkt, mede door de overname van de Duitse activiteiten van sectorgenoot Delivery Hero. Het Nederlandse bedrijf, dat ook in België actief is, heeft ook voor het eerst sinds de beursgang in 2016 een positief bedrijfsresultaat.

Takeaway.com verwerkte in totaal ruim 159 miljoen bestellingen. Dat is 70 procent meer dan een jaar eerder. De omzet dikte met 79 procent aan tot bijna 416 miljoen euro.

De brutobedrijfswinst klokte af op 12 miljoen euro. In 2018 was dat nog een negatief resultaat van meer dan 11 miljoen euro. Het bedrijf profiteert naar eigen zeggen van zijn grotere schaal en efficiëntere marketing.

Het nettoverlies liep wel op tot ruim 115 miljoen euro, van 14 miljoen euro een jaar eerder. Takeaway investeerde het afgelopen dan ook stevig. Het nam bijvoorbeeld zijn Britse sectorgenoot Just Eat over. Die megafusie wordt nog tegen het licht gehouden door de Britse marktautoriteit CMA en het was dus moeilijk voor Takeaway om voorspellingen over het nieuwe jaar te doen.

Meer