Taiwan begint met het toedienen van eigen Medigen-vaccin

De democratische eilandstaat Taiwan is maandag begonnen met het toedienen van het Medigen-vaccin van eigen bodem. De Taiwanese president Tsai Ing-wen kreeg al een eerste prikje van het kersverse vaccin.

Deze week begint de zesde vaccinatieronde van de Aziatische natie. Die zal gericht zijn op mensen die 36 jaar en ouder zijn. Opvallend is dat meer dan 69 procent van de Taiwanezen in die leeftijdscategorie aangeven dat ze kiezen voor het vaccin van Medigen Biologics, een binnenlands farmabedrijf, weet de Japanse krant Nikkei Asia.

Taiwanees president Tsai Ing-wen was een van de eerste Taiwanezen die een prikje kreeg van het gloednieuwe vaccin. Zonder twijfel een symbolische daad van Tsai, een lid van de Democratic Progressive Party (DPP) in Taiwan. Er werd namelijk heel wat kritiek op het vaccin geuit door de Kuomintang, een meer conservatieve politieke partij in het land die streeft naar nauwere samenwerking met China.

Wat weten we over het Medigen-vaccin?

Het vaccin kreeg in juli een noodgoedkeuring van de Taiwanese autoriteiten, ondanks hevig protest vanuit delen van de wetenschappelijke gemeenschap in het land. Het gebruikt een inactief deel van het coronavirus om het lichaam een immuunreactie aan te leren.

Bij het Medigen-vaccin moet men na een eerste prik 28 dagen later terugkeren voor een tweede inenting om een optimale bescherming tegen Covid-19 op te bouwen.

De Taiwanese overheid bestelde al 5 miljoen doses van het vaccin bij Medigen Biologics. Meer dan 1 miljoen van de 23,5 miljoen Taiwanezen, waaronder een aanzienlijke groep jongeren en buitenlanders, hebben zich al kandidaat gesteld om het Medigen-vaccin te ontvangen.

Er zijn in Taiwan momenteel minder dan 16.000 gevallen van Covid-19. Al 827 mensen bezweken in het land aan complicaties veroorzaakt door de ziekte. Taiwan vreest echter voor de impact van de mogelijk onvermijdelijke aankomst van de Delta-variant op het eiland.

Lees ook: China dwarsboomt deal met BioNTech: Taiwan moet vaccins via techbedrijven kopen

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.