Switch is meest geliefde spelconsole tijdens lockdown: 80 miljoen stuks verkocht

De Japanse videogameontwikkelaar Nintendo verbreekt eigen records met de Switch. Dankzij de populariteit van de spelconsole tijdens lockdowns sprongen de verkoopcijfers voorbij die van de 3DS.

Nintendo kon ook dit jaar weer mooie cijfers voorleggen. Vandaag kondigde het Japanse bedrijf aan dat het op het einde van het eerste kwartaal maar liefst 400 miljard yen, ofwel 3,1 miljard euro, aan omzet verwacht. De totale jaaromzet zal ook toenemen met 55 procent in 2021. Dit heeft Nintendo allemaal te danken aan het immense succes van de Switch.

De Switch speelde tijdens lockdowns een centrale rol in het tijdverdrijf van menig huishouden. Enkele populaire videospellen waren dan ook enkel exclusief op het platform te vinden. Sterke franchises zoals Animal Crossing: New Horizons en Mario Kart 8 Deluxe zijn enkele voorbeelden daarvan.

80 miljoen consoles

Op 4 jaar tijd is de Switch-console zeker 80 miljoen keer over de bank gegaan. Enkel de Nintendo DS, Wii en originele Game Boy deden het ooit beter. De Switch verkocht wel al beter dan de Nintendo 3DS, die ongeveer even lang het vlaggenschip van Nintendo mocht zijn. De teller van de 3DS staat op dit moment op 76 miljoen verkochte exemplaren.

Ongeveer 11,5 miljoen van die verkopen vonden plaats in de laatste drie maanden. De klassieke Switch blijft wel nog steeds populairder dan haar Lite-variant, die 3,1 miljoen keer verkocht in dezelfde periode.

Sociale interactie tijdens lockdown

Vooral het Nintendo-spel Animal Crossing kreeg op het internet veel lof voor haar verdiensten tijdens de lockdown. Het spel vereist nogal wat interacties met andere spelers om nieuwe spelelementen vrij te spelen. Dit gaf veel geïsoleerde spelers een gezonde portie sociaal contact, wat broodnodig was. Ook de creatieve insteek van het spel hield spelers lange tijd zoet.

De Animal Crossing-serie is een vaste waarde aan huis bij Nintendo. Het nieuwste onderdeel van de serie, New Horizons, verkocht meer dan 26 miljoen stuks sinds het vorig jaar in maart uitkwam.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20