Supermarkt Walmart en klusketen Home Depot uitblinkers op Amerikaanse beurzen

De Dow Jones verliest dinsdag licht, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,11 procent wint. De brede Amerikaanse index S&P500 tikte dinsdag zijn record aan, viel daarna terug, en sloop daarna terug richting 3.394 punten.

Supermarktketen Walmart pakte uit met prachtige kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal namen de online aankopen met 97 procent toe op jaarbasis, terwijl de winkelverkoop slechts 9 procent steeg. De omzet ging 6 procent hoger naar 137,7 miljard dollar, de winst volgde mee met een stijging van 8,5 procent naar 6,1 miljard dollar. Het aandeel koerste 0,69 procent lager bij sluiting.

Ook klusketen Home Depot profiteerde van de coronacrisis. De omzet steeg in het tweede kwartaal met ruim 23 procent, vergeleken met een jaar eerder. De doe-het-zelfketen wijt die puike prestatie aan het feit dat Amerikanen geen geld konden uitgeven aan vakanties of vrijetijdsbestedingen en dan maar aan het klussen sloegen. Het aandeel verloor 1,17 procent.

Kohl’s onderuit

Een andere winkelketen deed het minder goed. Kohl’s verloor 14,75 procent, nadat blijkt dat de omzet met 22,9 procent kelderde in het tweede kwartaal. Nochtans is dat al een stuk beter dan de zware klap in het eerste kwartaal. ‘Zelfs midden in de pandemie verwerven we nieuwe klanten en zien we een groot potentieel voor de toekomst’, zegt CEO Michelle Gass.

Oracle won 2,22 procent. De softwarereus aast op de activiteiten van de populaire videoapp TikTok in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Microsoft is momenteel de belangrijkste kandidaat, maar er waren eveneens gesprekken met General Atlantic en Sequoia Capital, weet de Britse zakenkrant Financial Times.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20