Superheldenland ‘Wakanda’ is handelspartner van de VS… of toch voor even

Op de site van het Amerikaanse ministerie van Landbouw stond ‘Wakanda’ aangegeven als vrijhandelspartner van de VS. Eén probleem hierbij: het land bestaat enkel in het universum van Marvel.

Wakanda is het fictieve land uit het Marvel-universum waar de superheld Black Panther vandaan komt. En toch stond het op de website van het ministerie van Landbouw bij landen waarmee de VS aan vrijhandel doet. Francis Tseng, een ingenieur uit New York, merkte het op toen hij importheffingen op landbouwgoederen aan het opzoeken was.

Speculatie alom toen Tsneg het op Twitter zwierde. Zo vroeg de Twittersphere zich af of dit de voorbode is van een nieuwe handelsoorlog. Of werd er gepleit voor de erkenning van nog andere Marvel-landen, zoals Latveria uit The Fantastic Four, en Sokovia uit Captain America. Eerlijk is eerlijk.

Ondertussen heeft het Amerikaanse ministerie het land uit de lijst gehaald. Wakanda was als test toegevoegd, klinkt het. Nadien zijn ze vergeten het land eruit te halen. ‘Doen we nu aan vrijhandel met Wakanda of niet?’ grapte een journalist uit Orlando nog. ‘En hoe zit het nu met de onderhandelingen met Agrabah [fictief koninkrijk uit Aladdin]?’

Het is niet de eerste keer dat een onbestaand land in regeringskringen zijn intrede maakt. In 2017 zei Witold Waszczykowskide, de toenmalige Poolse buitenlandminister, doodserieus dat hij de koppen bij elkaar had gestoken met vertegenwoordigers van San Escobar en Belize, om de Poolse toetreding tot de VN-veiligheidsraad te bespreken. Gênant, want San Escobar bestaat helemaal niet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20