Subaru wil met elektrische wagen record Nordschleife verbreken

De Japanse autofabrikant Subaru wil met een elektrische auto het record op de Nürburgring, het beroemde racecircuit in de Duitse Eifel, verbreken. Met het nieuwe model STI E-RA Concept wil de Japanse groep op het Duitse racecircuit een nieuwe recordtijd van minder dan zes minuten en veertig seconden neerzetten.

Subaru onthulde de STI E-RA Concept op de Tokyo Auto Salon. De wagen moet Subaru naar eigen zeggen helpen ervaring op te doen met nieuwe technologieën voor een emissieloze autosport

Elektromotoren

Subaru Tecnica International (STI), de motorsportafdeling van het Japanse bedrijf, zal de auto dit jaar op circuits in Japan testen en proberen vanaf volgend jaar een ronderecord te vestigen op de beroemde Nürburgring in Duitsland.

De krachtbron voor de STI E-RA werd geleverd door Yamaha Motor en bestaat uit vier elektromotoren, die samen een vermogen van 1.088 paardenkracht kunnen ontwikkelen. De motoren worden gevoed door een lithium-ionbatterij met een vermogen van 60 kilowattuur.

“De structuur waarbij de motoren direct aan de vier wielen zijn bevestigd, zorgt voor een hoog reactievermogen en een directe controle over het gedrag van het koetswerk”, betogen woordvoerders van Subaru.

“Aangezien dit concept wordt beschouwd als een systeem dat de kinetische prestaties van een voertuig kan maximaliseren en is opgenomen in de reglementen voor toekomstige autosport beschouwt Subaru deze benadering als de beste richting om te volgen.”

Solterra

Het huidige record op de Nürburgring-Nordschleife staat op naam van Lars Kern, die in juni vorig jaar met een  Porsche 911 GT2 RS MR de afstand van ruim twintig kilometer aflegde in 6 minuten en 43 seconden.

Porsche slaagde er daarbij in het ronderecord van Mercedes, in november twee jaar geleden gevestigd met een AMG GT Black Series te verslaan.

Subaru wil midden volgend jaar ook zijn eerste elektrische voertuig voor de massamarkt, de crossover Solterra, lanceren. Subaru is relatieve een laatkomer in het tijdperk van elektrificatie.

De hybride wagens van de Japanse constructeur registreren meestal bescheiden verkopen. Maar Subaru is van plan om tegen het einde van dit decennium 40 procent van zijn wereldwijde verkoop uit elektrische voertuigen te halen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.