Studie: tweede dosis Pfizer of AstraZeneca beschermt goed tegen Delta-variant

Twee doses van het vaccin van Pfizer of AstraZeneca zijn bijna net zo effectief tegen de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus als tegen de oorspronkelijke Alpha-variant. Dat blijkt uit een studie die woensdag werd gepubliceerd.

Onderzoekers zeggen dat de twee vaccins zeer effectief zijn tegen de Delta-variant. Die is nu wereldwijd de dominante variant. De studie bemerkt wel standvastig dat slechts één injectie van de vaccins niet genoeg beschermt.

De studie, die het New England Journal of Medicine publiceert, bevestigt wat Public Health England eerder al dacht. In mei publiceerde het agentschap van het ministerie van Engelse volksgezondheid al over de werkzaamheid van twee Covid-vaccins.

De studie van woensdag toont aan dat twee doses van het Pfizer-vaccin voor 88 procent effectief is tegen symptomen van de Delta-variant. Voor de oorspronkelijke variant uit Wuhan is het vaccin 93,7 procent effectief.

Twee vaccinprikken van AstraZeneca zijn zo’n 67 procent effectief tegen Delta. Dat is nog steeds veel, als je weet dat het vaccin 74,5 procent effectief is tegen de Alpha-variant. Eerder werd gemeld dat AZ minder effectief zou zijn, maar dat is volgens de studie dus niet zo.

(evb)

Meer
Mijn Volglijst

Herstel op Europese beurzen

29/11/2021 17:33

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag deels hersteld van de forse klappen van voor het weekend. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 467,24 punten, de Duitse DAX won 0,2 procent tot 15.280,86 punten, de Franse CAC 40 steeg 0,5 procent bij een slotstand van 6.776,25 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 0,9 procent hoger op 7.109,95 punten.

Op vrijdag werden de markten nog opgeschrikt door een nieuwe variant van het coronavirus.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20