Stripclub in Las Vegas wordt pop-up vaccinatiecentrum

De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten tonen zich van hun creatiefste kant om de twijfelaars te overhalen tot een vaccinprik. Larry Flynt’s Hustler Club, een bekende striptent in Las Vegas, werd vrijdagavond even omgevormd tot een vaccincentrum.

Zowel bezoekers als werknemers konden plaatsnemen in een stoel van Hustler, het beroemde merk van de eerder dit jaar overleden pornokoning Larry Flynt, om zich te laten vaccineren. De inentingen vonden gedurende enkele uren voor de opening van de club plaats.

Doelgroepen

‘Dit is gewoon een van de manieren om de lokale gemeenschap en bepaalde doelgroepen te bereiken. We zien niet meer de bezoekersvolumes voor grote vaccinatiecentra en gaan daarom voortaan gerichter werken’, legt hoofdverpleegkundige JoAnn Rupiper van de Southern Nevada Health District uit in de Amerikaanse pers.

Een inwoner van Nevada wacht zijn vaccinatiebeurt af – Isopix

De grote vaccinatiehallen worden in Nevada, waar 44 procent van de bevolking al minstens een eerste prik kreeg, vervangen door kleinere ‘pop-up’ klinieken in scholen, brandweerkazernes, buurthuizen en dus ook stripclubs. ‘Het kan mensen aantrekken die de nieuwigheid ervan wel leuk vinden, veronderstel ik’, verklaarde Rupiper. Een honderdtal mensen, waaronder enkele stripsters die zich voorbereidden op hun show, lieten zich in de club vaccineren.

Lees ook: Vaccinaties stokken in VS: cash en nu zelfs gratis bier voor wie zich laat inenten

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20