Stimulusplannen Joe Biden kunnen Wall Street niet uit de rode zone houden

De beleggers lijken op het eerste gezicht niet enthousiast te reageren op de stimulusplannen van president-elect Joe Biden. Wall Street sluit de beursweek in het rood af.

Biden is bereid om 1.900 miljard dollar extra te pompen in de Amerikaanse economie. Daarbij wil de president-elect zijn landgenoten een extra cheque geven van 1.400 dollar. Die komt bovenop de steun van 600 dollar die ze eerder al hebben ontvangen.

Wall Street reageert koeltjes op de plannen van Biden. De beleggers blijven zich namelijk ook zorgen maken over de Amerikaanse coronacijfers. De Dow Jones en de S&P500 verloren 0,55 procent. De Nasdaq zakte met 0,9 procent.

Amerikaanse banken eindigen in het rood

De Amerikaanse banken die hun kwartaalcijfers hebben bekendgemaakt, sloten de beursdag af met rode cijfers. Wells Fargo verloor 7,8 procent en Citigroup nam een duik van 6,5 procent. JPMorgan moest 1,55 procent van zijn beurswaarde loslaten.

Twitter heeft de laatste beursdag van de week afgesloten met een verlies van 1,5 procent. Het aandeel zit als sinds begin deze week in een neerwaartse spiraal. De beslissing om de Amerikaanse president van Twitter te bannen heeft veel beleggers op de verkoopknop doen drukken. Het aandeel is op een week tijd gezakt van 51,5 naar 45,7 dollar.

Snap, het moederbedrijf van het socialemediaplatform Snapchat, heeft Ben Schwerin gepromoveerd tot senior vice president. Hij zal onder meer verantwoordelijk zijn voor content en partnerships. Het aandeel won 2,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20