Sterke kantoorplanten, welke planten zijn geschikt voor op kantoor?

Geschreven met de input van Twenty Four Webvertising

Planten zijn erg populair, voor zowel in de tuin als in huis en op kantoor. Een plant zorgt een natuurlijke sfeer, kleur en rust. Een groot voordeel van planten is dat ze ook nog eens heel goed voor je zijn. De meeste planten zorgen namelijk voor zuurstof dankzij hun luchtzuiverende functie. Zeker op kantoor zouden planten dus een echte toevoeging zijn. Daarbij, de natuurlijke uitstraling zorgt voor een fijne en rustgevende sfeer in een interieur. Planten zorgen dus voor aantal mooie voordelen. Om je op weg te helpen delen we enkele voordelen en voorbeelden van sterke kantoorplanten.

Wat is een sterke plant?

Een sterke plant is een plant die niet te veel verzorging nodig heeft, tegen een stootje kan en waarbij de watergift vergeten geen issue is. Een sterke plant heeft wat minder liefde en aandacht nodig om te overleven dan minder sterke planten. Op kantoor is een sterke plant dus wel heel handig. Een aantal voorbeelden van sterke planten:

  • Cactussen en vetplanten
  • Kwartjesplant (Aspidistra)
  • Olifantspoot (Beaucarnea)
  • Vingersboom (Schefflera)
  • Lepelplant (Spathiphyllum)

Deze sterke planten hebben wat minder aandacht nodig om te overleven. Ze stellen simpelweg minder eisen aan de hoeveelheid licht en water. Ben je ze vergeten water te geven? Daar doen deze planten niet direct moeilijk over.

Voordelen van planten op kantoor

Dan vraag je je misschien af, waarom moeten er planten op kantoor staan? Dat is verstandig om een aantal redenen. Werknemers zitten op kantoor vaak urenlang binnen. Er zijn onderzoeken gedaan naar het verschil tussen geen planten op kantoor of luchtzuiverende planten op kantoor. En de verschillen waren groot!

In een kantoorpand met luchtzuiverende planten was het aantal ademhalingsproblemen maar liefst 43% minder. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld droge ogen. Het aantal werknemers met droge ogen daalde in een omgeving met planten met zo’n 52%, en longaandoeningen met zo’n 12%. Dat zijn mooie uitkomsten!

Er zijn nog meer voordelen aan luchtzuiverende planten, naast deze gezondheidsvoordelen. Zo zorgen planten voor meer creativiteit, minder ziekteverzuim en meer luchtvochtigheid.

Een aantal voorbeelden van luchtzuiverende planten:

  • Varen
  • Aloë vera
  • Rubberplant (Ficus)
  • Goudpalm (Areca palm)
  • Lepelplant (Spathiphyllum)

Al deze planten hebben een positief effect op de luchtzuiverheid en zorgen dus voor deze fijne voordelen. Een combinatie tussen luchtzuiverende planten en sterke planten zorgt voor een goede balans op kantoor.

Tijd om het kantoor op te frissen en kantoorplanten te kopen

Kantoorplanten zijn dus een toevoeging voor iedere werkplek. Ze zorgen voor minder fysieke klachten en meer creativiteit. Of deze voordelen nou echt werken is het proberen waard, toch? Kantoorplanten kun je makkelijk online bestellen of kopen in een winkel of tuincentrum in de buurt. Koop een paar planten voor op kantoor en merk de verschillen!

Meer