Stephen Hawking begraven onder grote belangstelling

Stephen Hawking werd vandaag, onder grote belangstelling, begraven. Duizenden mensen vulden de straten rondom de kerk om een laatste glimp op te vangen van de wereldberoemde Britse astrofysicus. Stephen Hawking overleed op 14 maart op 76-jarige leeftijd. Hij leed al sinds 1963 aan de neurologische ziekte ALS.

Er kwamen vandaag heel wat mensen naar de straten van Cambridge om de begrafenis van Stephen Hawking bij te wonen. Die vond dichtbij de gebouwen waar hij vijftig jaar werkte plaats, in de kerk Saint Mary the Great van de universiteit van Cambridge.

Witte lelies en rozen

Toen de kist naar buiten werd gedragen klonk er een luid applaus van de aanwezigen. De kist lag bezaaid met witte lelies en rozen die verwezen naar de universiteit en de poolster. Na de begrafenis waren er 76 slagen van de bel van de kerk te horen. Die verwezen naar de leeftijd van de wetenschapper. 

Z’n kinderen hebben beslist om de begrafenis in de stad te houden die hij het liefste zag, omdat hij er 50 jaar gewerkt en geleefd heeft aan de Universiteit van Cambridge.

Laatste rustplaats naast Isaac Newton

De acteur, Eddie Redmayne, die de rol van Hawking vertolkte in de film The Theory of Everything was ook aanwezig en las een tekst voor. Voor de rest waren ook celebrities zoals Elon Musk, gitarist Brian May en Lily Cole aanwezig om een laatste groet aan Hawking te brengen.

Op 15 juni zullen zijn assen in Westminster Abbey bijgezet worden, naast andere bekende wetenschappers zoals Isaac Newton en Charles Darwin. De man, die al sinds 1963 aan de ziekte ALS leed, werd 76 jaar en stierf op 14 maart.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20