Startschot voor verbod op crypto? Santander wil transfers naar cryptobeurzen blokkeren

Santander wil Britse klanten in 2023 verbieden om geld naar cryptobeurzen te sturen om digitale munten mee te kopen.

Waarom is dit belangrijk?

Bepaalde banken in Europa zien nieuwe fintech zoals cryptomunten als een bedreiging voor hun eigen bestaan. Overschrijvingen naar cryptobeurzen worden dan ook geregeld beperkt door die instellingen om klanten zogezegd te beschermen voor fraude. De Spaanse bank Santander neemt nu het voortouw in de belegering van crypto.

De details: Santander verstrakt vanaf midden november al de regels voor crypto. Maar vanaf volgend jaar wordt de kop er droogjes afgehakt.

  • Vanaf 15 november geldt bij Santander in het VK en enkele andere Britse banken een maandelijkse limiet van 3.000 pond op overschrijvingen naar cryptobeurzen. Die transacties zullen ook een plafond van 1.000 pond per overschrijving kennen.
  • Ergens in 2023, wanneer is nog niet bekend, zal het vervolgens alle transacties naar digitale handelsplatformen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.