Stakingsaanzegging bij Brussels Airlines

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging gestuurd naar de directie van Brussels Airlines. Dat is vernomen van de vakbonden. Een verzoeningsgesprek over de werkdruk bij het cabinepersoneel is vorige week afgesprongen.

“De directie weigert categoriek om te onderhandelen over structurele oplossingen voor de verbetering van de cao’s die in 2020 door moederbedrijf Lufthansa zijn opgelegd”, klinkt het maandag in een mededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

“De vakbonden en hun afgevaardigden zullen het personeel informeren, dat sinds het begin van de zomerperiode onder druk staat en dit na een lange periode van economische werkloosheid waardoor hun koopkracht drastisch is gedaald.”

Lufthansa

“We kunnen deze situatie alleen maar betreuren en vragen aan Lufthansa, dat als enige verantwoordelijk is voor deze situatie, om verantwoordelijkheid te nemen en meer te luisteren naar en respect te tonen voor het personeel van Brussels Airlines.”

De directie van Brussels Airlines liet eerder al weten dat ze blijft streven naar overleg om tot oplossingen te komen. Ze veroordeelt “elke sociale actie die haar gasten schade kan toebrengen, de werklast van andere personeelsleden beïnvloedt en de vooruitgang van het bedrijf en de financiële stabiliteit ervan in gevaar brengt”.

Lees ook: Brussels Airlines boekt verlies van 143 miljoen euro in eerste jaarhelft

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20