Staking op Brussels Airport voorbij: bagageafhandelaar Aviapartner weer aan het werk

Op de luchthaven van Zaventem is de spontane staking die gisteren uitbrak bij bagageafhandelaar Aviapartner afgelopen. Dat meldt Brussels Airport.

Waarom is dit belangrijk?

Zo komt er uitzicht op een normale krokusvakantie-uittocht vandaag, na de bagage-ellende van gisteren. Er worden 60.000 passagiers verwacht op Zaventem.

In het nieuws: Opluchting op de luchthaven: de bagageafhandeling verloopt weer normaal. Zowel de luchthavendirectie als de socialistische transportbond BTB zegt dat het personeel van Aviapartner weer het werk opgenomen heeft.

Wat voorafging: Er brak gisterochtend een spontane staking uit bij Aviapartner omwille van de werkdruk. Dat is een van de twee bagageafhandelaars op Zaventem, naast Alyzia. Daardoor bleven naar schatting 5.000 koffers achter, vooral van vakantiegangers bij de start van de krokusvakantie. Maar ook de bagage van aankomende passagiers werd niet verdeeld.

Het vervolg: Brussels Airport probeert het dubbele probleem nu op te lossen. De aankomende passagiers van gisteren worden individueel gecontacteerd om hun bagage af te halen. De achtergebleven bagage van de vertrokken passagiers worden naar de verschillende bestemmingen gestuurd.

Directie en vakbonden bij Aviapartner komen woensdag bijeen op een overleg dat al eerder op de planning stond, maar de spontane staking niet kon tegenhouden.

Meer