Staatsbons brengen na vijf dagen 327 miljoen euro op

Het Agentschap van de Schuld kon de voorbije vijf inschrijvingsdagen 327 miljoen euro ophalen met de nieuwe staatsbons.

In het nieuws: De staatsobligaties hebben na vier dagen de staatskas gevuld met 327 miljoen euro. Dat laat het Federaal Agentschap van de Schuld weten.

  • De eenjarige variant – met een nettorendement van 2,24 procent – heeft via de financiële instellingen al 151,4 miljoen euro opgebracht.
  • Wie intekent op de achtjarige overheidsobligatie ontvangt een nettorendement van 1,96 procent. De overheid kon via die staatsbon tot nu toe 3,79 miljoen euro ophalen. Het gaat hier ook over het bedrag dat werd ingezameld via de deelnemende banken.
  • Welgeteld 10.057 spaarders hebben voor een bedrag van 171,8 miljoen euro rechtstreeks op de staatsbon ingeschreven. 

Niet vergeten: De deadline loopt vandaag af voor wie rechtstreeks intekent bij de schatkist.

  • Wie aanklopt bij één van de deelnemende banken, heeft nog tot en met 3 juni de tijd. Op 4 juni volgt dan de uitgifte.

Opgemerkt: De financiële instellingen blijven alternatieven voor de staatsbon lanceren.

  • Belfius heeft woensdag een obligatie met een looptijd van één jaar uitgegeven. Intekenen kan nog tot en met 3 juni. Dat is niet toevallig dezelfde deadline voor wie via de deelnemende banken een deel van zijn kapitaal wil beleggen in de staatsbon. Inschrijven kan in veelvouden van 1.000 euro. De looptijd start op 6 juni.
  • Wie intekent ontvangt een coupon van 3,2 procent bruto. Daarop moet je wel nog een roerende voorheffing (30%) betalen, waardoor het nettorendement uitkomt op 2,24 procent. Dat is evenveel als wat de eenjarige staatsbon opbrengt.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer