Staatsbons brengen na vier dagen 245 miljoen euro op

Het Agentschap van de Schuld kon tijdens de vier inschrijvingsdagen 245 miljoen euro ophalen met de nieuwe staatsbons.

In het nieuws: De staatsobligaties hebben na vier dagen de staatskas gevuld met 245 miljoen euro. Dat laat het Federaal Agentschap van de Schuld weten.

  • De eenjarige variant – met een nettorendement van 2,24 procent – heeft via de financiële instellingen al 112,7 miljoen euro opgebracht.
  • Wie intekent op de achtjarige overheidsobligatie ontvangt een nettorendement van 1,96 procent. De overheid kon via die staatsbon tot nu toe 3,2 miljoen euro ophalen. Het gaat hier ook over het bedrag dat werd ingezameld via de deelnemende banken.
  • Er werd voor 129,4 miljoen euro rechtstreeks ingetekend bij de schatkist.

Laatste kans om rechtstreeks in te tekenen op de staatsbon

Details: Wie rechtstreeks via de schatkist wil beleggen in de staatsbons heeft nog tot morgen de tijd om dat te doen.

  • Inschrijven via de deelnemende banken kan nog tot en met 3 juni. Op 4 juni volgt dan de uitgifte.

Opgemerkt: Nu de intekenperiode op z’n einde loopt, kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat deze emissie minder geld in het laatje zal brengen dan de vorige. Het Agentschap van de Schuld kon in februari 433 miljoen euro ophalen.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer