Sri Lanka opent de grenzen voor toeristen: dit zijn de regels waar ze zich aan moeten houden

Het Zuid-Aziatische land Sri Lanka, meteen ook een topbestemming bij Britten, heropent de grenzen voor toeristen. Die moeten zich wel aan een set strenge regels houden.

In België moeten we er momenteel nog niet over dromen, maar voor wie niet uit een land met een reisverbod komt, staan de deuren van Sri Lanka alweer open. Opvallend: het Zuid-Aziatische land heeft nog steeds heel wat dagelijkse besmettingen, maar volgens de lokale overheid mag dat geen belet betekenen.

Welke regels?

Toeristen moeten zich wel aan enkele regels houden, gedurende veertien dagen. Daarna mogen ze zich aan de lokale coronaregels houden, dat is voldoende.

  • Veertien dagen lang in een van de vooraf goedgekeurde hotels verblijven. Die bevinden zich in heel toeristische gebieden en bijvoorbeeld ook langs de gekende Ceylon-theeroute die bij Britse toeristen erg populair is.
  • In die hotels mag u zich mengen met de andere gasten, Covid-regels in acht genomen natuurlijk. U mag er alle faciliteiten gebruiken, inclusief het strand.
  • U mag zich niet mengen met de lokale bevolking. U blijft dus in uw eigen toerismebubbel, tot de veertien dagen om zijn.
  • Dat wil niet zeggen dat u geen toeristische sites mag bezoeken, maar daarvoor zijn vooraf te boeken slots voorzien.
  • Daarnaast moet u zich regelmatig laten testen op Covid, en in isolatie gaan in uw hotel als u positief test. Er moet een negatieve test afgelegd worden 96 uur voor vertrek. Voor wie tot veertien dagen blijft, zijn er nog twee extra tests voorzien. Vanaf de tweede week is er nog een vierde test.
  • Als u reist, moet u dat met eigen vervoer doen. Openbaar vervoer gebruiken mag niet.

Covid in Sri Lanka

Het land heeft 21,5 miljoen inwoners, en bevestigde al 77.000 gevallen van Covid, volgens de Johns Hopkins University. Er zijn de laatste 2 weken al 11.500 gevallen bijgekomen. Het is dus op zijn minst opvallend te noemen dat het land heropent.

Sri Lanka ging van start met vaccineren eind januari. In de komende weken zullen alle medewerkers van de toeristische industrie hun eerste shot krijgen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20