Sportwagenbouwer Bugatti krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar

Het Franse sportwagenmerk Bugatti krijgt mogelijk een nieuw eigenaar. Bugatti is momenteel in handen van het Duitse concern Volkswagen Group. Volgens een aantal bronnen zouden echter plannen zijn om het dochtermerk aan het Kroatische Rimac Automobili, fabrikant van elektrische wagens, te verkopen.

Dat heeft het Britse autotijdschrift CAR Magazine gemeld. Volkswagen zelf niet te reageren op speculaties over zijn portefeuille.

Volgens de bronnen zou de directie van het Duitse autoconcern de koop zelfs al hebben goedgekeurd. De raad van bestuur zou met die beslissing echter nog moeten instemmen. Bij de verkoop zou ook Porsche, een andere dochter van Volkswagen, worden betrokken. Porsche heeft momenteel immers al een belang van 15,5 procent in Rimac. Bij de verkoop van Bugatti zou dat aandeel verder worden opgevoerd.

Bugatti heeft een kleurrijk, maar ook moeilijk verleden. Op het in de van de voorbije eeuw werd het merk door wijlen Ferdinand Piëch, toenmalig topman van Volkswagen ingelijfd. Piëch toonde een grote interesse voor het hoge marktsegment. Hij bezorgde Volkswagen ook de luxemerken Lamborghini en Bentley. 

Ook onder Volkswagen bleef Bentley zich manifesteren als een fabrikant van supercars. Dat ging echter gepaard met hoge ontwikkelingskosten, waardoor het merk sterk verlieslatend bleef. Het voorbije jaar verkocht Bugatti 82 wagens. Volkswagen was al langer op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor Porsche. Onder meer werd gekeken naar de markt voor elektrische auto’s. Maar ook een verkoop, die de groep de nodige besparingen zou kunnen helpen opleveren, werd niet uitgesloten.

Rimac ontwikkelde al een elektrische supercar.

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20