Spionagefilm ‘Tenet’ brengt 150 miljoen dollar op in openingsweekend

‘Tenet’, de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan waar reikhalzend werd naar uitgekeken, bracht in zijn eerste weekend 150 miljoen dollar op wereldwijd. Dat is het hoogste bedrag sinds de coronapandemie uitbrak.

De film ging twee weekends geleden in wereldwijde première en afgelopen weekend ook in de VS. Het is de eerste blockbuster die in de cinema’s komt sinds de uitbraak van het coronavirus en daarom werd er lang uitgekeken naar de release. De film moest normaal al eerder uitkomen, maar de première moest uitgesteld worden door corona.

En dat heeft zijn effect niet gemist. Wereldwijd verdiende de spionagethriller 150 miljoen dollar (127 miljoen euro), waarvan 20 miljoen in zijn thuisland. Zonder corona werd er gerekend op 35 tot 55 miljoen dollar voor de VS. Maar nu nog niet alles cinema’s open zijn en er minder mensen binnen mogen, komen die cijfers ongeveer overeen met de verwachtingen. De film bracht in zijn openingsweekend het meeste op sinds corona de bioscopen lam legde.

Robert Pattinson

Christopher Nolan is als regisseur bekend van kaskrakers als ‘Inception’, ‘Memento’, ‘Dunkirk’ en de ‘Dark Knight’-trilogie van de superheld Batman. Hij doet voor bijna al zijn films regie, productie en scenario zelf, zo ook bij ‘Tenet’. De hoofdrollen worden vertolkt door de ‘Twilight’-ster Robert Pattinson en John David Washington, de oudste zoon van acteur Denzel Washington.

‘Tenet’ gaat over een man, The Protagonist (gespeeld door John David Washington), die op missie is om de Derde Wereldoorlog te voorkomen. Daarvoor moet hij buiten de bestaande tijd om reizen door een schemerwereld van spionage, met als uiteindelijke doel de tijd om te keren.

Mulan

Ook de live-actionremake van ‘Mulan’ ging dit weekend in première in een aantal landen. Die bracht 6 miljoen dollar op.

In landen waar de streamingdienst Disney+ uitkomt, onder andere België dus, komt hij niet in de bioscoop, maar rechtstreeks op Disney+. Vanaf 15 september kunt u de film zien als u naast een gewoon abonnement ook een VIP-pakket van 21,99 euro koopt. Vanaf 4 december is de film gratis te zien op de streamingdienst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20