Spannende overnamestrijd stuwt beurskoers Recticel fors hoger

Het aandeel van de Oost-Vlaamse isolatiefabrikant Recticel is woensdag, na enkele dagen schorsing, flink gestegen. Nadat de handel vanochtend om 10 uur werd hervat, steeg het aandeel in een eerste reactie 13,8 procent hoger, op 16,66 euro.

De handel mocht hervat worden, nadat de Oostenrijkse Greiner reageerde op de verkoopplannen van Recticel. Het bedrijf uit Wetteren wil de divisie Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter verkopen, als alternatief voor het ongewilde overnamebod van de Oostenrijkse plasticfabrikant.

“Overnamebod beste scenario”

Maar de Oostenrijkers houden voet bij stuk. Na de verkoopsmededeling van Recticel had Greiner, dat eerder een bod van 13,50 euro per aandeel Recticel deed, 5 dagen om te reageren. Woensdagochtend liet Greiner weten vast te houden aan dit bod.

Volgens Greiner is het bod van 13,50 euro per aandeel “nog altijd het beste voor de aandeelhouders van Recticel”. Feitelijk, zo betoogt Greiner, komt dit bod neer op een ondernemingswaarde van 20,80 euro per aandeel, rekening houdend met de gebruikelijke waarderingen voor de divisies Isolatie en Bedding.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20