Spanje heeft meest stipte luchtvaartmaatschappijen van Europa

In Europa toonde zich vorig jaar geen enkele luchtvaartmaatschappij stipter dan Iberia, de Spaanse dochter van de International Airlines Group (IAG). Dat blijkt uit een rapport van het bureau Cirium, gespecialiseerd in analyses over de wereldwijde luchtvaart. Opmerkelijk is dat de vier maatschappijen met de beste prestaties op het gebied van stiptheid allemaal uit Spanje afkomstig zijn. Dat geldt ook voor de meest stipte luchthaven van Europa.

Waarom is dit belangrijk?

Cirium berekende dat Iberia een stiptheid van 85,9 procent liet optekenen. Daarna volgden drie andere Spaanse maatschappijen. Air Europa liet daarbij een score van 84,1 procent registreren, gevolgd door Iberia Express (83,8 procent) en Vueling (82 procent). Na de Spaanse dominantie rangschikte Austria Airlines zich op een vijfde plaats, gevolgd door Norwegian, ITA Airways, Finnair en LOT Airlines.

Brazilië en Japan bovenaan: Om als een stipte service te worden erkend, moet een vlucht volgens de normen van Cirium binnen een tijdsbestek van vijftien minuten na het geplande aankomstuur landen.

  • Wereldwijd bleek de Braziliaanse maatschappij Azul met een score van 88,9 procent de grootste stiptheid te hebben, gevolgd door Air Nippon Airways (88.6 percent) and Japan Airlines (88 percent).
  • Ook de meest stipte Europese luchthaven diende het voorbije jaar in Spanje te worden gezocht. A
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer