SpaceX gaat grapmunt Dogecoin (DOGE) als betaalmiddel aanvaarden

Slechts vier maanden nadat de elektrische wagenfabrikant Tesla betalingen met cryptomunt Dogecoin begon te accepteren, kondigt CEO Elon Musk plannen aan om de optie uit te breiden naar zijn ander bedrijf: SpaceX.

“Tesla-merch kan gekocht worden met Doge, binnenkort ook SpaceX merch”, tweette Musk eerder deze week.

SpaceX is Musks ruimtevaartproject; de onderneming waarmee hij de mensheid naar Mars wil loodsen. Onlangs raakte bekend dat het bedrijf 1,7 miljard dollar zou willen ophalen in een nieuwe kapitaalronde.

Van DOGE, de digitale munt die in 2013 als grap werd gestart, is de techmiljardair al geruime tijd de bekendste pleitbezorger. Visueel heeft de memecoin de Japanse Shiba Inu-hond als thema, een concept dat ook navolging kende in andere grapmunten, zoals, jawel, Shiba Inu (SHIB).

Tesla

In januari was grapmunt DOGE een tijdje de enige geaccepteerde valuta voor sommige producten in de Tesla-winkel, waaronder de Cyberquad for Kids, die toen voor 12.020 Doge de deur uitging (nu helaas uitverkocht).

Tesla begon in maart vorig jaar dan weer met het accepteren van Bitcoin, ’s werelds populairste cryptomunt, als betaling voor zijn elektrische auto’s. Die regeling werd in mei echter stopgezet, vanwege zorgen over de impact die het mijnen van Bitcoins heeft op het milieu.

Tweets

Historisch gezien hebben Musks bullish Dogecoin-tweets een onmiddellijke en positieve invloed gehad op de koers van DOGE, omdat beleggers proberen in te spelen op de hype. Zo steeg DOGE in december vorig jaar met maar liefst 25 procent nadat Musk bevestigde dat Tesla de digitale munt ging accepteren als betaalmiddel voor sommige handelswaar.

Musks recente SpaceX-tweet had echter geen noemenswaardig effect op de prijs te midden van een bearish crypto-markt, merkt cryptonieuwssite Cointelegraph op.

Ook blijkt uit gegevens van Cointelegraph en grafiekensite TradingView dat de memecoin tussen 8 en 12 mei meer dan 55 procent in waarde verloor. Op het moment van schrijven wordt één DOGE verhandeld tegen 0,08112 dollar.

JPMorgan

Cryptomunten hebben er tot dusver een belabberd jaar op zitten. De torenhoge inflatie in de VS en daaropvolgende renteverhogingen van de Fed, de oorlog in Oekraïne en de groeivertraging in China zouden ertoe geleid hebben dat beleggers alle als riskant beschouwde activa hebben laten vallen.

Naast Musk blijft echter ook JPMorgan, de grootste Amerikaanse bank, geloven in het potentieel van crypto. Zo voorspelden analisten van de financiële instelling recent een opwaarts potentieel van 28 procent voor Bitcoin (BTC), nog steeds ’s werelds meest waardevolle cryptomunt.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.