Een spaarrente van ruim 6 procent? Een droom voor ons, maar binnenkort een realiteit voor de Fransen

Niet alleen in ons land schieten de spaarrentes de hoogte in als gevolg van het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook elders in Europa krijgen de spaarders een hogere vergoeding. In Frankrijk stijgt de rente op een overheidsspaarboekje volgende maand tot maar liefst 6,1 procent.

Waarom is dit belangrijk?

Nagenoeg alle banken in ons land hebben de afgelopen maanden de spaarrente opgetrokken of nieuwe hoogrentende spaarboekjes gelanceerd. Ze kunnen dat doen omdat ze zelf een hogere vergoeding krijgen op het geld dat ze stallen bij de Nationale Bank van België (NBB). Dat komt omdat de ECB in de zomer van 2022 is begonnen met de beleidsrentes op te trekken.

In het nieuws: Frankrijk verhoogt volgende maand de rente op de gereglementeerde spaarrekening Livret A van 2 tot 3 procent. De rente op het spaarboekje Livret d’épargne populaire (LEP) stijgt zelfs tot 6,1 procent, tegenover 4,6 procent vandaag.

  • De spaarrekening Livret A is beschikbaar voor alle Franse spaarders.
    • Er geldt wel een spaarlimiet. Zo mogen onze zuiderburen maximaal 22.950 euro parkeren op die spaarrekening.
    • Ze moeten overigens geen belastingen betalen op de spaaropbr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer