S&P 500 en Nasdaq starten week met winst, Dow gaat lager

De Amerikaanse aandelenbeurzen Dow Jones Industrial Average en S&P 500 beginnen de week vlak. De techbeurs Nasdaq daarentegen gaat een vol procent hoger. Investeerders weten niet wat te maken van de aanslepende onderhandelingen tussen de VS en China, de spanningen rondom TikTok en Alibaba en het uitblijven van duidelijkheid rond een nieuw stimulusprogramma.

De Dow moet 86 punten inleveren, een verlies van 0,3 procent. De S&P 500 gaat wel 0,3 procent hoger, maar slaagt er niet in zijn recordnotering van 19 februari te verbeteren.

Opnieuw zijn het de Big Tech-aandelen die de beurzen aanjagen. Alphabet en Microsoft gaan 0,3 procent hoger, Amazon stijgt 0,4 procent.

Binnen de S&P 500 gaat Barrick Gold 10 procent hoger, nu Berkshire Hathaway – het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett – een belang heeft genomen in de goudproducent.

De populaire video-app TikTok heeft een samenwerking met het Amerikaanse muziekbedrijf UnitedMasters op zak. Als gevolg van de deal zullen TikTok-gebruikers hun muziek kunnen bezorgen aan streamingdiensten als Spotify en Apple Music. De timing is enigszins opvallend, nu de Amerikaanse president Donald Trump TikTok in de ban slaat. Momenteel lopen er overnamegesprekken tussen het Chinese moederbedrijf en de Amerikaanse softwaregigant Microsoft.

Olie start de week met winst. Een vat Brent-olie kost nu 45,68 dollar, dat is een stijging van ruim 1 procent. Ook de goudkoers schiet weer omhoog. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet maandagavond 1.984 dollar worden betaald, een winst van 2,3 procent. De euro gaat een kwart procent hoger tegenover de dollar en kost nu 1,187 dollar. De bitcoin tenslotte voegt nog eens 3,8 procent toe en kost ondertussen 12.371 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20