Sony verhoogt prijs PlayStation 5 met 50 euro

Slecht nieuws voor diegenen die proberen Sony’s spelconsole van de volgende generatie te bemachtigen. De PlayStation 5, die in twee versies verkrijgbaar is, wordt hoger geprijsd “als gevolg van het wereldwijde economische klimaat”, aldus de Japanse producent.

Hoewel de PS5 nog steeds moeilijk te vinden is, wordt hij op verschillende markten, waaronder Europa, duurder. Sony houdt de mondiale economische context, waaronder hoge inflatiecijfers, verantwoordelijk voor zijn “moeilijke beslissing” om de richtprijzen te verhogen. De Japanse reus is dus niet immuun voor de crisis.

Verscheidene oorzaken

De oorlog in Oekraïne en de COVID-situatie in China van de afgelopen maanden hebben de spanningen in de toeleveringsketen van onderdelen voor de consoles van de Japanse onderneming alleen maar doen toenemen. En zoals het bedrijf zelf op zijn blog zegt, verergeren de stijgende inflatiecijfers wereldwijd het probleem alleen maar.

“Het mondiale economische klimaat is een uitdaging waarmee velen van u over de hele wereld ongetwijfeld worden geconfronteerd. We zien een hoge inflatie wereldwijd en ongunstige valutatrends, die gevolgen hebben voor de consument en druk uitoefenen op veel industrieën,” aldus de mededeling van Sony.

Een verhoging met 50 euro

De nieuwe tarieven gaan meteen in:

  • De PlayStation 5 Standard kost nu 549,99 euro in plaats van 499,99 euro, of een stijging met 10 procent
  • De PS5 Digital Edition gaat van 399,99 euro naar 449,99 euro, wat neerkomt op een stijging met 12 procent.

Een prijsherziening die onvermijdelijk zal doorwegen in de beslissing van de consument om een van Sony’s consoles aan te schaffen. Temeer daar de inflatie die met deze prijsstijging gepaard gaat, ook op de portemonnee van de consument weegt.

Daar komt nog bij dat de PS5, zowel standaard als digitaal, bijna twee jaar na de release nog steeds moeilijk te vinden is op de verschillende markten. En er wordt niet verwacht dat de productie snel zal verbeteren, ook al belooft het bedrijf anders.

“Hoewel deze prijsverhoging noodzakelijk is, gezien het huidige wereldwijde economische klimaat en de impact daarvan op de activiteiten van onze afdeling Sony Interactive Entertainment , blijft het onze topprioriteit om de PS5-leveringssituatie te verbeteren, zodat zoveel mogelijk gamers kunnen ervaren wat de PS5 allemaal te bieden heeft en wat er nog komen gaat,” aldus Sony.

(evb)

Meer