Sony verlaagt productie PlayStation vanwege chiptekort

Het Japanse technologieconcern Sony gaat dit lopende boekjaar de productie van zijn PlayStation 5-spelcomputer verlagen vanwege de tekorten aan onderdelen zoals chips en de problemen in de wereldwijde leveringsketens. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Branchegenoot Nintendo zei eerder al de productie van de Switch te verlagen door de tekorten.

In het gebroken boekjaar dat loopt tot eind maart is Sony volgens de ingewijden nu van plan om ongeveer 15 miljoen PlayStation 5-consoles te maken. Eerder werd gemikt op 16 miljoen exemplaren. Sony had eerder al gezegd dat de logistieke problemen en onderdelentekorten erger zijn geworden voor het bedrijf en dat een opleving van het coronavirus de levering van componenten kan raken. De PlayStation 5 werd een jaar geleden op de markt gebracht.

Eerder deze maand zei het eveneens Japanse Nintendo dit lopende boekjaar nu naar verwachting 24 miljoen Switch-consoles te zullen verkopen. Eerder was hier een prognose voor 25,5 miljoen stuks.

Meer
Mijn Volglijst

Hewlett Packard profiteert van claim tegen Oracle

30/11/2021 21:48

(ABM FN-Dow Jones) Hewlett Packard Enterprise heeft in het vierde kwartaal een miljardenwinst geboekt dankzij meevallende resultaten en een gewonnen rechtszaak tegen Oracle.

De winst steeg van 157 miljoen dollar naar 2,55 miljard dollar, dankzij de uitspraak in de zaak tegen Oracle. De zaak ging om de schade die Hewlett Packard leed omdat Oracle stopte met het ondersteunen van Itanium-processoren.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20