Sony brengt Discord begin volgend jaar naar PlayStation-consoles

Sony en Discord zijn officieel een samenwerking aangegaan. De partners willen Discord vanaf volgend jaar integreren binnen PlayStation-consoles. Hoe dat precies zal verlopen, is nog onbekend.

In het nieuws: Sony en Discord hebben een partnerschap aangekondigd waarmee de twee bedrijven het populaire chatprogramma voor gamers naar de PlayStation willen brengen. Blijkbaar heeft Sony een betere overeenkomst kunnen verzekeren met Discord dan Microsoft. De producent van de Xbox had plannen om Discord over te nemen maar dat plan sprong af in eind april. Microsoft is maar een kleine aandeelhouder van Discord geworden en kon enkele kleine functies overbrengen naar de Xbox. Ondertussen gaan er geruchten rond dat Discord ondertussen een beursgang plant.

Hoe zal Discord op de PlayStation werken? Dat weten we nog niet. Discord is nooit helemaal geïntegreerd geweest op de Xbox-consoles. We kunnen wel wat informatie uit het persbericht van Sony en Discord halen:

  • ‘Vrienden zullen niet alleen op Discord kunnen zien wat je speelt op de PS5 (zoals nu het geval is met Xbox-games, red.), het zal een alternatieve chatmogelijkheid worden voor iedereen met een Sony-systeem’, valt er te lezen in de aankondiging.
  • De kans is dus groot dat er een diepe verankering van Discord op de PlayStation-consoles zal komen. Mogelijk zelfs met ‘cross-platform voice chat’ tussen PlayStation en Discord.
  • Sony wil zeker tegen begin 2022 de verandering doorvoeren. Dat komt overeen met een grote transformatie van hun productlijn, die werd aangekondigd op de roadmap van de PS5.

Pijnlijk voor Microsoft want: Het bedrijf kwam in april wel heel dicht bij een volledige overname van Discord. Die vogel is ondertussen gaan vliegen. Discord wordt door sommige experts geschat op een marktwaarde van 10 miljard dollar. Het technologiebedrijf beseft zeker na de deal met Sony zijn eigen marktwaarde en zal nog meer naar een beursgang beginnen lonken. Discord zal nu vrijwel zeker zijn eigen weg opgaan.

Lees ook: Chiptekort zorgt nog maanden voor productieproblemen PlayStation 5

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20