Somers in de bres voor Tomorrowland

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) gaat in gesprek met de burgemeesters van Boom en Rumst. Zij beslisten donderdag dat Tomorrowland dit jaar toch niet kan doorgaan, hoewel dat volgens de coronaregels op dat moment wel zou mogen.

“Uiteraard valt het onder de bevoegdheden en lokale autonomie van onze steden en gemeenten om zelf te beslissen of bepaalde evenementen kunnen doorgaan op hun grondgebied, maar vanuit de Vlaamse regering hebben we er net voor geijverd dat festivals deze zomer terug mogelijk zouden zijn”, zegt Somers.

“Deze sector heeft het zwaar geleden onder de coronacrisis en we hebben hen ondersteund met financiële middelen om erdoor te komen, maar vanaf 13 augustus moet het terug mogelijk zijn om grotere festivals te organiseren. Als Pukkelpop kan, dan ben ik ervan overtuigd dat we Tomorrowland ook kunnen organiseren.”

De zaak wordt ook intens gevolgd vanuit het buitenland. Met 7,4 miljoen volgers op Instagram is Tomorrowland een van de bekendste Belgische merken in de wereld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20