Solliciteren op je 59ste: 157 keer kandidaat, amper 3 uitnodigingen voor gesprek

Dat het voor oudere kandidaat-werknemers moeilijk is om een kans te krijgen op de arbeidsmarkt, ondervindt de 59-jarige voormalige sales manager Charles Vanfraussen aan den lijve. ‘Ik heb mijn geboortedatum uit mijn cv geschrapt, want dat speelt duidelijk in mijn nadeel.’

Charles Vanfraussen

Een bericht van Vanfraussen gaat viraal op het carrièreplatform LinkedIn. Zijn post is al goed voor circa 1,8 miljoen weergaven, ruim 30.000 likes en 1.600 commentaren. De Limburger met 35 jaar ervaring blikt daarin terug op vier maanden solliciteren. De ontnuchterende balans: hij stelde zich 157 keer kandidaat voor een vacature en werd amper 3 keer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn vrienden lijken daarmee gelijk te krijgen. ‘Niet doen, Charly. Niemand, maar dan ook niemand zal je nog willen aannemen’, was hun advies. Vanfraussen weigert evenwel de handdoek in de ring te gooien. ‘Een mens zou er moe van worden. De doemdenkers gelijk geven. Maar dat weiger ik.’

Wat hem vooral frustreert, is dat hij geen eerlijke kans krijgt. Vanfraussen heeft sterk de indruk dat rekruteerders zijn kandidatuur automatisch de prullenmand ingooien op basis van zijn leeftijd. ‘Ik heb zelfs de geboortedatum van mijn cv gehaald, zodat dat ik niet meteen weggeklasseerd wordt. Al kunnen ze op basis van mijn parcours natuurlijk wel afleiden hoe oud ik ongeveer ben’, vertelt hij aan Business AM. ‘Ik vind het niet normaal dat ik wanneer ik over alle vaardigheden beschik voor een bepaalde functie, ik niet eens een telefoontje krijg.’

Looneisen

Zijn looneisen heeft hij gematigd. ‘Ik vertrok van mijn oude loon, maar al snel werd duidelijk dat ik dan geen enkele kans maakte. Dat heb ik dan maar gaandeweg aangepast, in de hoop meer reacties te krijgen.’

Vanfraussen krijgt enorm veel reacties van generatiegenoten die in hetzelfde schuitje zitten. ‘Natuurlijk is het zo dat met de coronacrisis de concurrentie is toegenomen. Voor een vacature waar vroeger 20 kandidaten zich presenteerden, zijn dat er nu 150. Maar het enige wat ik vraag, is een kans te krijgen op basis van mijn kwaliteiten, zonder naar mijn leeftijd te kijken.’

‘Het volstaat naar de demografische cijfers te kijken om te beseffen dat we met zijn allen langer moeten gaan werken om de pensioenen betaalbaar te houden. In mei 2025 kan ik met pensioen, maar als het van mij afhangt, ga ik nog langer door. Ik hoop zeker nog 10 jaar te kunnen werken.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20