Solliciteer met je eigen domeinnaam en website

De dagen dat je je CV en motivatiebrief op een A4-tje kon doorsturen naar een potentiële werkgever zijn voorbij. Bedrijven met lopende vacatures krijgen een hoop e-mails binnen, allemaal in dezelfde layout: motivatiebrief in de e-mail, CV in bijlage. Het wordt steeds moeilijker om als sollicitant in het oog te springen. Daarom geven we je een handvol tips om toch de aandacht te trekken van een potentiële werkgever. Sponsored by Nomeo.

1. Maak je CV online…

Vervang het A4-tje in bijlage met een link naar een website van één pagina. Potentiële werkgevers kunnen scrollen en eventueel doorklikken naar externe links zoals jouw LinkedInpagina.

2. … en registreer je eigen domeinnaam

Als je zo’n online CV maakt, registreer je best een eigen domeinnaam. Het komt heel wat professioneler en geloofwaardiger over. Je kan bijvoorbeeld je eigen voornaam en familienaam registreren of je kan het origineler aanpakken. Denk maar aan ‘jouwnaamzoektwerk.be’

 

3. Of ga nog een stapje verder en maak een online portfolio

Zit je in de creatieve sector en heb je een oeuvre dat  je kan tonen aan potentiële werkgevers? In plaats van alles in een bijlage van een e-mail door te sturen, kan je een online portofolio maken. Zo kan je jouw waaier aan werkstukken in een nette link doorsturen naar mogelijke werkgevers en belast je de ontvanger niet met het downloaden van een hoop PDF’s.

4. LinkedIn is de ideale oplossing voor de niet-websitegenieën

Een website bouwen  is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er LinkedIn. Wist je dat je een eigen domeinnaam kan koppelen aan jouw profiel? Zo komen bezoekers automatisch terecht op je profiel wanneer ze jouw domeinnaam invoeren.

5. Maak een domeinnaam voor je e-mailadres

Geef toe, wat ziet er beter uit? Voornaam-naam@gratisemail.com of voornaam@naam.be. Juist ja, het laatste 😉

6. Of ga iets dieper in op een bepaalde skill in een blogpost

Ben je een Excel-wizard? Een expert in coderen? Of heb je een onuitputtelijke kennis over films? Toon dat aan door blogposts toe te voegen aan je website.

7. And last but nog least: adverteer jezelf

Adverteer op jouw naam. Wanneer een toekomstige werkgever jouw naam googelt, dan krijgen ze die advertentie te zien. Zet daar een leuk tekstje bij zoals: “Fantastisch dat je naar mij op zoek bent.” En je springt gegarandeerd uit de stapel sollicitanten.

Het is duidelijk dat een eigen domeinnaam je kan helpen om in het oog te springen. Start vandaag nog met het bouwen van je eigen website via Nomeo of registreer je domeinnaam!

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20