Softwaregigant Oracle zoekt 2.000 werknemers om clouddiensten uit te bouwen

Oracle gaat wereldwijd op zoek naar 2.000 nieuwe werknemers. Het Amerikaanse softwarebedrijf wil zo haar clouddiensten versterken. Die moeten de concurrentie met Amazon, Microsoft en Google aangaan.

De nieuwe jobs zijn verspreid over de datacenters in de Verenigde Staten, India, Chili, Japan, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook voor de filialen in Azië en Europa zoekt Oracle mensen. Oracle is actief in 16 landen en opent volgend jaar 20 vestigingen in evenveel landen. De softwaregigant heeft nu al 136.000 mensen in dienst, waarvan 18.000 in de clouddiensten.

De extra vacatures komen er omdat Oracle een tandje hoger wil schakelen met zijn clouddiensten. ‘Met een penetratiegraad van 20 procent is de cloud in zijn begindagen en bedrijven starten stilaan met clouddiensten. Wij willen hen betrouwbaarheid, hoge prestaties en veiligheid bieden als ze naar de cloud trekken’, zegt Don Johnson van Oracle Cloud Infrastructure.

De concurrentie in het cloudlandschap is niet min. Marktleider is Amazon Web Services (AWS), met een omzet van 25,7 miljard dollar in 2018. Dat is meer dan de omzet van fastfoodgigant McDonald’s. Microsoft Azure, hoewel kleiner dan AWS qua marktaandeel, mag een omzet van 32,2 miljard dollar optekenen. Google Cloud en hardwarebedrijf IBM zijn eveneens actief in de hypercompetitieve cloudmarkt. En dan is er nog Alibaba Cloud, de grootste speler in China en volgens experts nu al de gouden gans van Jack Ma.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20