Smartphonebank N26 lanceert cryptodienst in België: “Vraag naar crypto blijft groot ondanks marktschommelingen”

Beter laat dan nooit, denken ze bij N26. De Duitse neobank, die eerder toegaf de cryptotrein te hebben gemist, kondigt aan dat klanten in Duitsland, Zwitserland, België, Portugal en Ierland voortaan cryptomunten kunnen kopen en verkopen via de N26-app.

Waarom is dit belangrijk?

Is de cryptowinter voorbij? De koers van Bitcoin klom op amper twee weken tijd alvast van circa 16.000 dollar naar 21.100 dollar, of een stijging met 27 procent. De komst van N26, in België naar eigen zeggen goed voor een slordige 200.000 gebruikers, kan bijkomende dynamiek creëren in de cryptosfeer.

In het nieuws: N26 lanceert (eindelijk) op grote schaal zijn cryptodienst. De stichters Valentin Stalf en Maximilian Tayenthal erkenden een jaar geleden dat ze de cryptoboom van 2021 helemaal gemist hadden en beloofden een inhaaloperatie. Die wordt nu concreet.

De details:

  • De nieuwe dienst is sinds eind vorig jaar live in Oostenrijk en wordt de komende weken stapsgewijs gelanceerd in Duitsland, Zwitserland, België, Portugal en Ierland. Daarna volgen andere markten.
  • Op termijn zou
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20